More Charming By the Day / Sitcomun anası babası

Sen yüzyıllarca yazma yazma, sonra tut kimsenin tavsiyene bile gelip izleme zahmetine katlanmayacağı dizi hakkında yazmaya karar ver. Öyle ki öleceğim bir gün tutarlılıktan mantıklılıktan.

Neyse. Öyle oldu işte. İçimden bu geldi ne diyelim. 

138 bölümlük bir diziden bahsedeceğim bugün. Bölüm sayısı sizi korkutmasın, bölüm başı yirmi dakika, ve zaten istediğiniz bölümü atlayıp on sonrakine de, yirmi sonrakine de geçebiliyorsunuz. Zira sitcom bu, her bölüm farklı konular işleniyor, genelde bölümlerin birbiriyle pek bağlantısı yok. Tabi yine de bazı kritik bölümleri atlarsanız bir bakmışsınız olayı kaçırmışsınız ama şu an konumuz pek bu değil.


Dizinin konusuna gelecek olursak.. Song Ok Sook sultanın kocası olacak namıssız 15 yıl önce iflas etmiş, ve 3 kızıyla karısını arkasında bırakarak kaçmıştır. Ok Sook da bunun üzerine kızlarını tek başına büyütmüş, yedirmiş içirmiştir. En büyük kızı Ji Won estetik cerrahıdır ve evlerinin altındaki kliniği işletmektedir, ilk evliliğinden Yoo Na isimli bir kızı vardır ama eşi vefat etmiştir. Ortanca evlat Yeo Jin işsiz güçsüzün, ama aynı zamanda tatlışın tekidir. Evin en küçük çocuğu Ba Ni ise fotoğrafçılık okumaktadır. Bunlar dışındaki karakterlerimiz Ok Sook'un ailesinin yaşadığı evin çatı katındaki kiracısı dul Kim Sung Soo ve oğlu Joon, Ji Won'un kliniğindeki diğer doktor Lee Su Ho ve hemşireler Jung Joo Ri, Ha Yoon, Ba Ni'nin profesörü Lee Kyu Han ve kardeşi Lee Young Kwang. Bu kadar çok karakter olması da insanın gözünü korkutabilir gerçi ama aslında fark etmeden ezberliyorsunuz isimleri, izledikçe.

Ok Sook, çatıkatındaki kiracısı Sung Soo'yu hiç sevmemektedir. Bir gün en güvendiği kızı Ji Won gelip Sung Soo'yu gençliğinden beri sevdiğini, evlenmeye karar verdiklerini söyler. Bu da yetmez Ok Sook'un namıssız kocası tüm yüzsüzlüğüyle geri döner. Evde işler karışmaya başlayacaktır.

Diziye başlamamda en etkili olan şeyin Stal etkeni olduğunu kabul ediyorum. Krystal'in bayan idoller arasında en sevdiklerimden, hatta belki de favorim olduğunu gözümü kırpmadan söyleyebilirim sanırım. Ya yok ben bias seçmekte pek iyi değilimdir ama Stal'i çok sevdiğimi anladınız işte. Kendisi Sung Soo, yani Kim Seobang, yani Damat Kim'in yeğenini canlandırıyor ve diziye 60.bölümlerde dahil oluyor. Onun karakterine gelmeden önce şunu belirtmem gerekir ki diziye başlayıp da Stal'in sonra dahil olacağını öğrendiğimde aklımdan direk 60.bölüme atlamak geçti ama ilk bölümler de geri kalanı gibi o kadar eğlenceli, o kadar su gibi akıp gidici ki bu fikri hemen kafamdan attım.

Bu arada, Stal de konu da sizi hala sarmadıysa bir de 80.bölümlere doğru kadroya girip çıkan bir Doojoon var, harika bir karakterle hem de. Ha o da olmadı derseniz, konuk listesinin mükemmel olduğunu da çekinmeden söyleyebilirim. SECRET'in Jieun'undan, KARA Seungyeon'a, FT Hongki'ye, 2PM Nickhun'a garip gurup rollerde girip çıkan bir dolu idol/oyuncu var. Ki yemin ediyorum, her birinin karakteri birbirinden absürd, saçma sapandı. Misal Hongki satılmamış tavukları dondurup tekrar kızartan ve satan bir tavuk dükkanının çalışanıydı. "Marifetlerini" kullanarak özellikle bayan müşterilerin aklını, gözünü, kalbini her bir tarafını çeliyor, hanımlara bozuk tavukları yediriyordu. Nickhun beklendik bir şekilde Tayland'lıydı. Young Kwang'ın Tayland'dan misafirliğe gelen arkadaşı olarak, tam bir kdrama fanıydı ve Yeo Jin'le Young Kwang'ı peşinde sürükleyerek sevdiği dizilerin çekildiği evlere, mekanlara gidiyordu ve yine sevdiği dizilerin replikleriyle millete bulaşıyordu. Hatta bir defasında BEAST (Dujun hariç) şak diye karşımıza çıkıyordu. Kendileri olarak evet ama, söyledikleri tek düzgün cümle "bu teyzeyi tanıyamadın ama yanındaki kız güzelmiş" oluyor. (teyze: Ji Won. yanındaki kız: Soo Jung) Diyorum işte ya amaan manyak manyak tipler.

Bu arada, evet Stal etkiliydi ama aynı zamanda benim yamuk ağız olmasa diziyi yine izleyebilirdim. Yamuk ağızı şurada, şuradaşurada, ve şurada anlatmış, henüz anlatma fırsatı bulamasam da Birth Secret, Good Doctor, Bachelor's Vegetable Store, ve World That They Live In'de izlemiş, ama çocuğa ve yamukluğuna olan düşkünlüğümden neredeyse hiç bahsetmemişim. (ps: az önce dramawikisine baktım da ne zamandır elimin gitmediği Triple'da da oynamış bu, NEXT STOP TRIPLE SANIRIM). YA ÇOK TATLI. Eşek sıpası. Son iki ay içerisine kadar yaklaşırsak da, önce Hara'yla beraber başrollerini üstlendiği Secret Love'un Bucket List bölümünde, sonra da Nine Plus Boys'da adını altın harflerle sevdiceklerime kazıdığını kanıtlamış oldu. Ulan ya..

Öhöm. Neyse. Artık oyuncuları anlatma işini bitirip karakterlere geçelim çünkü sıkıldım. Şimdi, bu bir sitcom olduğundan her karakter gerçekteki adını kullanıyordu. İşte genelde soyisimi değiştirerek tabi. Dizi tüm uzun Kore dizilerinde olduğu gibi belli bölümler halinde ilerliyor. Ok Sook'un aile trajedisi (bu trajedi Ji Won ve Damat Kim'i, ayrıca kocasını kapsıyor), Yeo Jin-Young Kwang-Kyu Han üçlüsü, bir de Soo Jung ve hocası Doktor Lee/Lee Su Ho. Diğer karakterler de işte bu aralara dalıyorlar.

Ama ne var ki, "Bu defa 138 bölüm ulan heralde finali saçma sapan eksik bırakmazlar o kadar bölüm var yayabilecekleri." diye düşündüğüm Koreli senaristler yine beni yanılttı ve normal bir kdramanınki kadar salak suluk bir final verdiler. Kötüden çok, eksik gibiydi ya işte ne biliyim şak diye bitiyor.

Buradan sonrası diziyi izlemeyenler için spoiler içerebilir. Ama yine de okusanız bile bir dolu bölümü izlerken buraya yazdıklarımı unutabilirsiniz. Size kalmış yani okuyup okumamak şlsdrkg.

Yeo Jin-Profesör Lee ilişkisini sevdim, ama Lee Kyu Han'ın özellikle dramawiki profiline girmekten nefret ediyorum. Korkunç görünüyor çünkü! Neyse. Başlarda iyice çirkin bir haldeydi zaten. O titiz, düzenli karakterini daha bir zaman içinde oluşturdular aslında. Yeo Jin'in önce Young Kwang'dan hoşlanmasını sevmedim ama Young Kwang'ın sonuna kadar noonasına aşık kalmasına bayıldım!! Yaşasın seven erkekler!

Özellikle aynı evi kullanan Doktor Lee, Kyu Han ve Young Kwang üçlüsünün ev halleri de komikti. Kyu Han ve Young Kwang asıl kardeşler olsa da Lee Sun Ho resmen ortancalarıydı. Gerçi beraber yaşayan sadece üçü olsa da evlerinin vazgeçilmezi Yeo Jin ve Soo Jung'du. Lise son öğrencisi Soo Jung özel ders alıyor ayağına Doctor Lee'ye yürüyordu, Yeo Jin de ticaret yapıyordu. Dalgasına değil be, online shopping mall işletiyordu da hanım kızımız Young Kwang'la, o sebepten sürekli 3 bekarın evindeydi. Ama shopping mallun özellikle ilk açıldığı dönemde gülmekten insanın karnına ağrılar giriyor, sebep; MODEL ÇEKİMLERİ! :D Yeo Jin ve Young Kwang alışveriş sitesini açacaktır açmasına da, ürünlerin resimlerini çekip siteye koymak için onları giyecek modellere ihtiyaçları vardır. Önce yeşil ve sarı tişörtleri Young Kwang ve Sun Ho giyer:

Of şu Young Kwang'ın s line a bakın hele! YA KENDİMİ DAHA FAZLA TUTAMİCİM ŞSDKFDŞLFKDŞFLKDŞLGFKSDŞGKŞDLGK

Ama Yeo Jin, fotoğraflarda sadece yeşil ve sarının çok boş durduğuna, bir de kırmızılı olursa her şeyin mükemmel olacağına karar verir. Sorun şu ki Kyu Han huysuzun teki olduğundan evdeki kimse ona bulaşamaz. Yine de Young Kwang ve Yeo Jin büyük ağabeyi ikna etmekte kararlıdırlar. Sonuç yandaki kare of ulan flglfgşlkşsdlkgşslkdgşlsdkfsşklf Ya YEO JIN DE ÇOK TATLI DELİ EDİYOR BENİ..

Neyse efendim, en sonunda Kyu Han sonradan hoşlandığını fark edeceği kız ve kardeşceğizinin ricasını kabul etmek durumunda kalır ve çeker kırmızı atleti.

SURAT İFADELERİ SŞDGKSDGŞKLSDGŞKDLŞKG I JUST ASDFLDSKFASLŞK STAAHP SDKGFSDŞLFKDKDGŞKLSDGLŞSKDŞGLKSDG

Tabi Yeojin az buçuk beceriksiz bir tip olduğundan fotoğrafları düzgün çekemez ve sonuçta bir de parkta çekim yapmak durumunda kalırlar. O çekimlere giderken artık bizim 3 bekarda özgüven tavan yapmıştır. Sonuçta na şu yandaki gibi ifadelerle gider, çekimi tamamlarlar. Valla helal olsun o ifadelerle de olsa online shopping mall olayı son bölüme kadar yürüdü beeh.

Tatlış anlardan veya karakterlerden devam edersek.. Yine Yeojin diyorum. Bir gün dertlernir kızımız, ve klinikteki hemşirelerden Joo Ri/Juri'yle içmeye başlar. Ortaya çıkar ki aslında ikisi de nihai bekarlarmış, ikisinin de eline erkek eli değmemiş, ikisi de umutsuzca saçma sapan kişilere aşık. Hatta tam olarak şöyle bir konuşma geçer aralarında:


Sonra? "KARŞİİİİM":

Juri belli yönlerden eğlenceli bir karakterdi evet ama benim kendisinde sevmediğim bir şeyler vardı işte. Sun Ho'ya deli gibi yavşaması başlarda eğlenceliydi de ortada fol yok yumurta yok sahiplenmek ne demek? Zaten son saniyelere kadar evlenecekler korkusuyla yaşadım aq ya. Juri'yi sevmeme nedenim kendisini gerçekte haddinden fazla rahat bulmam olabilir, bilmiyorum. Derdim idolleri götürmesi değil ama bir defasında Onew'un... Şey yaptığı... Bir gif görmüştüm işte ikisinin. O gifte nasıl desem.. İkisinin adına ben utandım. Hangi gif olduğunu daha fazla açıklamayacağım, veya link vermeyeceğim ama hoş değildi yani. Büyük ihtimalle o nedenle buradaki karakterine de pek sempati duyamadım.

Şimdi Sun Ho demişken yine Sun Ho'ya yani Doktor Lee'ye döneceğim. (ps: bir bölümde çocukluğunu SHINee'nin bebesi Yoogeun oynadı) Kendisi çok yakışıklı bir adam, biraz lokum gibi, ve çok tatlış gamzeleri var. Veya gamzesi, konumuz bu değil. Soo Jung da Juri de kendisine kaptırmakta haklı. Ama bu beyimizin özellikle ilk 80 bölüm hayatı paraydı. Adam paragöz, ama varyemez değil. Parasını başkasına yedirmemeye falan çalışıyor ama genelde Soo Jung tarafından dolandırılıyor. Onu geçtim zaten eline geçen maaşı kısa sürede tükeniyor her defasında. Sonuçta dizinin genelinde şu ifadeyle dolaşıyor:


Bir de saçma sapan mimikleri var:

Alttaki ifade benim ldfgşsdflgksdlşgkdşlk

 Buna kaptıran arkadaşımız Soo Jung'sa deli yalan söyleyen, sahtekarın, dolandırıcının teki. Kendisi Damat Kim'in yeğeni, ve lise son sınıf öğrencisi. Önce kafasına esti diye memleketinden kalkıyor Seoul'a geliyor ve ilk yalanımızı burada atıyor "Ya dayı vallaha da billaha da dersaneye gidebilmek için geldim buralara." Sonra kabul edilmeyecek gibi olunca yengesini çekiyor bir köşeye. "Yenge anam babam bana evde baskı yapıyor erkenden evlendirecekler beni ama ben hep sınıf birincisi olmuş kızım okumam lazım kurban olam tut beni burada" diye. Gerçek mi? 10 küsür yıllık okul hayatı boyunca bir defa ortalamayı geçememiş bir tip kendisi. Hayatı yalan diyorum ya. Kendisine özel derse harcaması için verilen parayla alışveriş yapıyor mesela, sonra bakıyor cebinde kalan para anca 40-50 lira bişi, tutuyor bununla sokakta gördüğü Doktor Lee'ye yemek ısmarlıyor. Sebep? Böylece parasını Doktor Lee'yle yemiş olacak, yaptığı alışveriş de tarihe gömülecek. Doktorumuz da bu olayın üzerine kızın parasını yedi sanıyor ve ona özel ders vermeye başlıyor. İşte gelsin Soo Jung'un yalanları.

"Kaybedenler Kulübü"
Kızımızın kendini tanıtma yöntemi de çok tatlış:

Appurodo jong su jong
Kakkurodo jong su jong

Türkçe'ye çevirirsek: "Önden de Jung Soo Jung, tersten de Jung Soo Jung." Üf al yanaklarını sık. Sürekli ağzında gezdiği lolipopları var, hatta bir defasında doktorumuza diyor ki: "Sizi limonlu lolipoplarım kadar seviyorum, ki o benim favorim." Bu sözlerle kendisi i10 küsür yaş fark olan bir adamla shipletiyor.

Sonra bir gün Young Kwang'la kafa kafaya veriyor, biri Doktor Lee'yi, diğeri Yeojin'i unutmak istediğinden "karşılıksız aşkımızı unutalım artık" diyorlar. Buralarda bir sahneler var, TAMAM ULAN STAL SENİ YOUNGKWANGLA DA SHİPLİYORUM OF ABV.

Diziye Soo Jung'dan da sonra katılan diğer ismimiz Yoon Doo Joon'sa lisesinin beyzbol takımının kaptanı. Soo Jung'u ilk gördüğü anda şak diye mühürlüyor kızı, bundan öte benimsin diyor. Şaka yapmıyorum:

"Sana oltayı taktım bile. İlk defa dersanenin önünde gördüğümde anlamıştım böyle olacağını. Kız arkadaşım ol." HADİ LEN ORDAN SDFLŞKSDFSLŞKDGŞLSKD BİR DE RESİM ÇEKİYOR EŞEK HERİF ŞSLDKGSDLŞKGSDLŞKG (ps: aslında o ikinci resmin yerinde "yoo tanımıyorum" diyordu ama bence surat ifadesi daha önemli sdlşfksdşkg;)

Soo Jung'un amcası Damat Kim'i başta sevdim ama Ji Won'la evlendikten sonra adama anlam verememeye başladım. Mis gibi mesleğin vardı ne bırakıyorsun dublorlüğü ya.. Öyle evde oturur karının eline bakarsın işte içgüveysi damat efendi... Bunlar dışında çok da içimizden bir karakterdi kendisi:

Bir yıla kalmaz televizyona düşer zaten orada izleriz.

Bu amca ilk 30 bölüm boyunca sadece tanıdık geldiğiyle kaldı. Kimdi ulan diye düşündüm ve benle mükemmel zekam anca 30-40.bölümler arasında bir yerlerde dramawikiye bakmayı hayal etti. Kendisi Full House'daki gereksiz ikinci erkek karaktermiş. Rain'den gözüm sana kaymamış fark etmemişim ssawwry.

Ji Won'dan da hiç bahsetmeyeceğim çünkü en sinir kaptığım karakterlerden. Yani nasıl desem, böyle mükemmel karakterler olur ya, zeki, eli iş gören, para yapan, başarılı yani ama hiç eksisi yok. Ay bilmiyorum sevmedim seni.

Bir de bu ikilinin çocukları vardı ki- Yuna'yla Joon- özellikle Ji Won'la Damat Kim'in düğününden önce efso kahkaha attırdılar bana:

Ya uf sie kardeşsiniz siz sşlgksdşlgksdlşgk


Çok konuştum ama hala diziyle ilgili anlatmama gereken şeyler bitmemiş gibi hissediyorum. Daha profesör Kyu Han'ın Damat Lee'lik rütbesine erişmesi ve Damat Kim'le kapışmasından, Ba Ni'nin yaptığı bıdıklıklarda, Kyu  Han ve Young Kwang'ın cadı anasından, veya karşılıksız bırakılan aşklardan bahsedecektim ama uykum geldi valla. YİNE DE. YA BAK JURİYLE SUN HO NUN EVLENMEDİĞİNE ÇOK SEVİNDİM AMA HADİ ONLAR EVLENMEDİ SOO JUNGLA SUN HO NİYE OLMADI HADİ ONLAR OLMADI SOOJUNGLA DUJUN NİYE OLMADI YA HADİ O DA OLMADI SOOJUNGLA YOUNG KWANG NİYE OLMADI ÜF TAMAM O DA OLMADI O SOO JUNGUN SONDAKİ GEREKSİZ ERKEK ARKADAŞI NEREDEN ÇIKTI ABV ABV ABV. TAMAM SOOJUNGU DA GEÇEYİM YOUNG KWANG NİYE ASKERE ÇAĞIRILDI HADİ ÇAĞIRILSIN BARİ BA Nİ YLE SEVGİLİ OLAYDI DA ÖYLE GİDEYDİ ÜF NASIL YALNIZ KALIR YA BYE. Tamam sakinim. Ama en azından.. Of tmm.

Bu tatlışlarla bitireyim bari.

YA ÇOK MUTLULAR SDŞFKLSDFŞKSDFŞLSKDFŞLKSDŞFLKS Bir dizide repliği çıkarırken zaten kahkaha atmama rağmen tekrar dönüp baktığımda aynı kahkahayı hatta daha da şiddetlisini atıyorsam o dizi olmuştur sdfşlsdkfslşdkflşskdf

Sonuçta..

Malesef Türkçe altyazısı olmayan bir dizi. Zaten çoğu zaman ing alt izlediğim için bu durum beni rahatsız etmedi ama büyük ihtimal Türk izleyecisine pek rastlamamamın sebebi bu. Tüh ulan, asiatorrentde de ing altyazı dosyası var ah ulan ygs öğrencisi olmayaydım.. Neyse.

Bundan sonra da... High Kick 3'ye devam edeceğim. Ama More Charming'i özleyeceğim sanırım. Yoo sanırım değil, kesinlikle özleyeceğim. Diziyi de, karakterleri de, bölüm aşırı yaşanan saçma sapan olayları atraksiyonları da. Baya özleyeceğim ne diyeyim. Sitcom olayını sevdim. Böyle mükemmel kadrolu sitcomları daha da seveceğim belli ki.


Yorumlar

  1. komik ve uzun soluklu dizi izlemek istiyordum bana çok güzel fikir verdin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi seyirler, umarım beğenirsin diziyi :D *ps: gooddrama.net de tüm bölümler var n.n

      Sil
  2. Türkçe altyazılısını falan beklemeyeydin, gooddrama.net akar sdşgksşl diyorum ya ben de zaten 60 bölüm katlanamam diye düşünmüştüm başta ama bir baktım sekselere doksanlara gelmişim :D High Kick 3'de daha 34.bölümdeyim, heeeey stupid. stuupid.

    AY OLMADI YA GİTTİ SÜMÜKLÜ BİRİYLE SEVGİLİ OLMUŞ ÜNİVERSİTEDE TE ALLAHIM YARABBİM YA. İlla sinirlerim tepeme çıkacak ama yani. Ben en çok kuzenine yalan söylemeyi ve yakalandığında da "vaaaaov yakalandım" demesini sevdim dşlfkgşsdfklg

    Üf zırlatsa da güldürse de My Lovely Girl'ü öyle bir izleyeceğim ki hani böyle doya doya. Bi-şşi olom bu RAIN LAN BU SOOJUNGLA LAN BU. Öhöm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................